Home > Watersporten > Surfen                                                                                                      

Surfen in Scharendijke op het Grevelingenmeer of op de Brouwersdam staat bij vele professionals en recreatieve windsurfers hoog in het vaandel. Hier worden jaarlijks tal van wedstrijden georganiseerd op enkele van de mooiste surfwateren van Nederland.

 

Grevelingenmeer: Het Grevelingenmeer is een uniek watersportgebied en trekt elk jaar honderdduizenden toeristen. Veel windsurfers zijn dagelijks actief op het water en maken gebruik van de wind die er hier vrolijk op los waait. Het Grevelingenmeer is vooral een geschikt watersportgebied voor beginnende surfers.

Brouwersdam: Voor het ruigere werk kunt u aan de zeezijde van de Brouwersdam surfen. Dit is één van de beste surfspots in West-Europa. ’s Zomers staat de dam vol met campers en caravans, waarin enthousiaste surfers wachten op de wind. De Brouwersdam wordt ook wel het “Hawaï” van Europa genoemd. Dit vanwege de hoge concentratie surfers. Ook voor beginners is de Brouwersdam een ideale surfplaats, het is langs de kant ondiep en er is geen ruwe branding.

Kitesurfen: Kitesurfen is een combinatie van vliegeren en windsurfen. Deze combinatie maakt hoge snelheden en   fantastische sprongen mogelijk. Voor meer informatie over kitesurfen kunt u terecht bij de Nederlandse Kitesurf Vereniging.

Buggy kite: Een buggy is een karretje waar u in gaat zitten. Met buggy kiting laat u zich voorttrekken door een vlieger terwijl u zelf vanuit de buggy de vlieger bestuurd. Voor meer informatie over buggy kiting kunt u terecht bij de Buggy Club Holland.

Kite zone: Kitesurfen en buggy kiting bij de Brouwersdam is toegestaan binnen een kitezone. De kitezone bevindt zich aan de zeezijde van de Brouwersdam. Aan de zijde van het Grevelingenmeer en de Kabbelaarsbank is kitesurfen verboden. Windsurfen aan de Kabbelaarsbank is wel toegestaan. 

Top-Accommodaties in Scharendijke

Camping Scharendijke.
Zeeland : Schouwen-Duiveland

In het zonnige Zeeland op Schouwen-Duiveland vindt u camping 'De Witte Molen', een rustige familiecamping, voorzien van alle gemakken, gelegen aan de rand van het dorp Scharendijke, op heel korte afstand van zee, meer en strand.

Stacaravan & Chalet verhuur in Scharendijke
Zeeland : Schouwen-Duiveland

Verhuur van compleet ingerichte luxe 4 persoons Stacaravans en Chalets, met o.a 2 slaapkamers een compleet ingerichte keuken, kleurentelevisie, douche en toilet.

Watersporten in Zeeland