Home > Watersporten > Sportvissen                                                                                                     

Sportvissen is in de omgeving van Scharendijke een niet weg te denken tijdverdrijf. De sportvisser kan zowel in zoet als zout water zijn hengel uitwerpen.

Noordzee: De Noordzee biedt mogelijkheden voor de vangst van platvis, tong en zeebaars. Wie een vissersboot meebrengt kan deze te water laten bij de trailerhellingen bij Neeltje Jans en de Brouwersdam.

Grevelingenmeer: In het Grevelingenmeer kunnen vissers het hele jaar door terecht voor de vangst op schol, schar en bot. Halverwege de Brouwersdam is er een spuisluis waar in de periode mei tot en met juni haring gevangen kan worden.

Oosterschelde: Ook de Oosterschelde kent een rijke visstand. Het wordt ook wel de kraamkamer van de Noordzee genoemd. U kunt hier vissen op platvis, wijting, kabeljauw en makreel.

Het strand: Door de vele kilometers strand is Schouwen-Duiveland populair onder de brandingvissers. Men vist hier zomers op tong, platvis, zeebaars en makreel, winters op kabeljauw en platvis.

Bootvissen: Voor het meevaren met sportvisschepen op de Noordzee, Oosterschelde of de Grevelingen bent u op Schouwen-Duiveland aan het goede adres. Het is mogelijk om een visboot te huren met of zonder bemanning.

Vergunningen: Wie lid is van een hengelsportvereniging is automatisch in het bezit van een VISPAS. Dit kan zijn een jeugdvispas (tot 14 jaar), een zeevispas (voor het zoute binnenwater) of de “algemene” vispas (voor het zoute- en zoete binnenwater)
Deze vispassen vormen samen met het bijgevoegde boekje “lijsten van viswateren” de vergunning. In deze lijsten zijn ook Grevelingen, Veerse Meer en Haringvliet opgenomen.
Veel binnenwateren zijn echter niet in deze lijsten behorend bij de VISPAS opgenomen, omdat ze exclusief toebehoren aan de plaatselijke visvereniging. Om in deze wateren te mogen vissen kunt u net als de vakantievisser een dag- of weekvergunning kopen. U kunt natuurlijk ook tussentijds lid worden van de plaatselijke visvereniging.
www.sportvisserijbelangen.nl

Top-Accommodaties in Scharendijke

Camping Scharendijke.
Zeeland : Schouwen-Duiveland

In het zonnige Zeeland op Schouwen-Duiveland vindt u camping 'De Witte Molen', een rustige familiecamping, voorzien van alle gemakken, gelegen aan de rand van het dorp Scharendijke, op heel korte afstand van zee, meer en strand.

Stacaravan & Chalet verhuur in Scharendijke
Zeeland : Schouwen-Duiveland

Verhuur van compleet ingerichte luxe 4 persoons Stacaravans en Chalets, met o.a 2 slaapkamers een compleet ingerichte keuken, kleurentelevisie, douche en toilet.

Watersporten in Zeeland